17.12.2009



"KOSEARBEID"

Resultatet av vaskingen min når jeg stod opp vart dette.....Var så fristende å prøve og jammen vart den fin! Takk til Holmberg for oppskrift!  Tenkte å få barnebarna til å lage noen for det var jo så enkelt!

12.12.2009

"JIPPI"



Her er vindfanget mitt. Ferdig...nesten.  Noen småting som mangler, som oppheng til gardinen. Skal bruke desse små krokene til å henge en stang på. Så hengde jeg opp 3stk store kroker som jeg kan henge klea på henger for ellers blir jakkene så stygg i kragen. Alle sjala mine fikk plass på en krok og.. Fått opp det flotte bildet av barnebarnet Petter Kornelius som jeg strikka jakke og sydde bukse til på 17 mai..  Noen gamle sko........ja hva heter det?  Tok med fra barndomsheimen min.
Gangen vart iallefall "større" og lysere.. Nytt golvteppe kansje.  No har jeg et som er vevd på jobben min..
Bare det å skifte dørtrykkere er som å få en ny dør...rom..!
Vi skiftet dei gamle slitte messing som vi hadde, til enkle stålhandtak.. Veldig fornøyd.!

11.12.2009


"NÆRMERE..."


Ja nå nærmer den lille gangen/vindfanget seg ferdig.  Her er noen av detaljene jeg kommer til å bruke.. Det lyse hjerte lagde jeg ifjor og ga bort til fam...venner....så det vart ingenting til meg selv. Så no en kveld kosa jeg meg i godstolen foran tv og gjorde fra meg noen til. Dette er et gammelt ullteppe fra barndomshjemmet mitt som jeg har vaska ganske hardt i maskinen. Så har jeg brodert på litt blonde..perler..sølvtråd og annet småting. Jeg som elsker å bruke opp igjen ting...Ikke kaste nei...
Det røde hjertet lagde jeg året før og ga vekk så det og måtte jeg lage nye av.  Her har jeg hatt på bare sølvtråd.  Desse pluss noen hvite som jeg selvsagt ikke har igjen av, strikket jeg med litt forskjellig tråd i en firkant el.noe sånn og tovet det i maskinen.  Etterpå klipte jeg ut hjerter i ulike størrelser og broderte div.småting på eller bare enkle som denne.
Dei to krokene og litt til, kjøpte jeg idag da jeg var på "Tante Brun" på Moa. Kansje legger jeg ut bilde av den ferdige gangen imorgen. Mangler litt "finish" enno...Men kikk innom igjen så kommer resultatet.

05.12.2009

Man blir aldri for stor til julekalender!
Sier min "lille" datter på
20.. Igår kveld satt jeg og
pakket inn smågaver til ho
kom hjem fra jobb. Gjorde
det enkelt med denne
"snoren med klyper" og et
trehjerte på toppen som jeg
kjøpte på enten tante Brun
eller Herlighet. Husker
ikke helt. 
Men gråpapir og hamp har
jeg alltid i hus  så pakker
vart det.  Gitt om det var ei
som vart overrasket og
lykkelig da !
Til morens store glede....
Om det er velykket det jeg
pakket inn gjenstår å se.
Ho vart iallefall glad for
de første 4 gavene... ! 

03.12.2009


"KA SKJER ?"






Rett før jul og et lite "KIKK" med oss her.. Ja dere ser rett . Dette er enkel opppussing. 
Vindfanget eller yttergangen, trengte litt forandring. Sånn har det stått i 23 år uten å gjøre noe. Det vart for trist og planene har vore der lenge. Gammel gulna panel har nå fått et strøk med heftgrunn.. Så blir det lister og dører, men der bruker vi oljemaling. På veggene tar vi vannbasert..Ved siden av ser vi ei dør inn til ei lita skobud med masse hyller. Her henger vi treningskle...regnkle  osv. " Kjekt å ha "
Badet er like gammelt og ikke blitt gjort noe med, så nå har vi fått ut dusjhjørnet og har en kjekk mann som skal pusse opp helt enkelt. Planene har vore der ei stund!! Men NO skjer det.  Skal male tak, vegger, vindu og fronten på baderomsinnredningen.  Noe mer blir ikke det gjort for vi har så mange småprosjekt her hjemme og STORE prosjekt på hytta.  Og vi orker ikke å ta badet "helt" for da må alt rivest. Synest det er greit som det er for oss to..Mange andre ting jeg heller vil prioritere. Men jeg er drittlei av trehvitt og det er egentlig enkelt å gjøre noe med.
Følg med for å se det endelige resultatet.