28.09.2009

"1800 tallet"

Nå er jeg den heldige eier av dette skapet fra 1800 tallet og dere kan tro jeg er stolt.!! I 3 uker gikk jeg og funderte på dette skapet som jeg fant på "Finn.no"... Og i Molde da.. Fikk med meg broren min som har ganske god greie på antikke møbler. Første han sa var at her måtte jeg bare slå til med en gang. "KUPP" som han kalte det! På auksjon hadde jeg nok måtte gitt ca. 5 ganger mer enn hva jeg måtte ut med! Fikk tak i det i Nordbyen i Molde og der måtte det bærest i to deler fra en kjeller og ut...opp ei trapp..og inn i en varebil jeg hadde lånt. Ikke nok med det, men vi måtte pakke godt rundt da jeg skulle kjøre selv...og alene ...over på ferga og hjem!! Hjemme hadde jeg to sterke karer som bar det inn, mens jeg stod og dirigerte. Livredd!! Da det endelig var på plass skrudde vi det fast oppe på veggen for sikkerhetskyld. Ja dette skapet kommer til å glede meg resten av livet tror jeg nok. Og så passet det så godt til sofagruppen min. Nå er jeg på jakt etter salongbord som passer til skapet.




Her ser dere noen av detaljene på skapet, samt at det er slipt glass.

FERDIG !

Nå er soverommet på hytta ferdig og resultatet vart sånn ganske bra. Skal pusse litt mer ned så det ser mer gammelt ut. Utroligt hva som går an med enkle midler..

08.09.2009


"Endelig"

Nå har vi endelig funnet nattbord som kan brukest på fjellet ilag med sengene som jeg malte.
Fant 2 små kommoder på Jysk som var på salg. Kr. 300,- pr stk og det er jo helt greit.
Her er litt av malingen kommet på, men arbeidet med å montere ihop vart nok min kjære mann som måtte ta seg av. Og dere kan tro det tok sin tid, for bruksanvisninger er ikke alltid like lett å forstå! Tælmodighetsprøve spør du meg. Men dei vart no montert og da er det berre å få på et par strøk før det blir å pusse av kantene litt så det matcher med resten av interiøret på hyttas soverom.

01.09.2009

"GAMMALT"
Dette er noe jeg arvet no. Jeg vet at det er gammalt men har ingen aning om kor gammalt det er. Dette er noko som min mamma hadde stående hjemme og jeg vet ho sa det var gammalt og ho ville ta vare på det. Så nå må jeg finne ut hvor det kommer fra o.l.
Det har i allefall fått sin plass på hytta vår der det passer godt inn.
Jeg har samla en del på "gammalt" tinn.